nature
 
historic
 
water
 
amusement

Narava

Minoritski samostan Olimje

http://www.dezela-celjska.si/sites/www.dezela-celjska.si/files/styles/large/public/samostan-olimje-88993.jpg Patri so oživili tudi tradicijo samostanskega lekarništva. V samostanskem vrtu gojijo zdravilne rastline, iz katerih pripravljajo čaje, mazila in tinkture, ki pomagajo ohranjati zdravje. V botaničnem vrtu se lahko obiskovalci seznanijo z zdravilnim učinkom mnogih rastlin, ki rastejo po naših vrtovih, travnikih, močvirjih in gozdovih.

VRT ZDRAVILNIH RASTLIN:  “Za vsako bolezen ena rož'ca raste“. Sprehajalna pot in gredice z okoli dvesto primerki zdravilnih rastlin, ki rastejo v naših vrtovih, travnikih močvirjih in gozdovih. Uporabljajo jih za čaje, mazila, tinkture. Poimenovane so s slovenskimi in latinskimi imeni, obiskovalci pa se lahko seznanijo tudi z zdravilnim učinkom le-teh.

Vir: Slovenia.info

Fun fact: Poni ranč Ogrizek - Na ekološkem ranču so na ogled poniji, konji, škotsko govedo, lame, koze, prašiči. Ranč šteje približno 70 živali, ki se prosto gibajo na šestnajstih hektarjih travnatih površin. Nudijo ogled in hranjenje živali, jezdenje ponijev, treking z lamami in spanje na seniku.
 

Destination suggestions

Top 3 destinations
1/3
Nova Gorica
Slovenia
Bled
Slovenia
Triglav National Park
Slovenia